vivo Y33s Review: κομψός σχεδιασμός, προσιτό κόστος

vivo Y33s Review

Το vivo Y33s είναι ένα από τα πιο προσιτά smartphones της vivo που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Ανήκει στη νεανική σειρά Y της εταιρείας και με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα €249,90 σίγουρα θα μπει στο ραντάρ πολλών υποψηφίων αγοραστών. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος… Πώς διαφοροποιείται, λοιπόν, το vivo Y33s;

Ελκυστικό design

Όπως προαναφέραμε, η μεσαία κατηγορία -και ειδικά στο πιο προσιτό άκρο της- δεν στερείται επιλογών. Το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα smartphones είναι λίγο-πολύ ίδια μεταξύ τους, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στον σχεδιασμό τους.

Το vivo Y33s, ευτυχώς, δεν ακολουθεί τον παραπάνω κανόνα. Το smartphone έφτασε στα γραφεία μας στην Midday Dream απόχρωση (θα το βρεις και σε Mirror Black) και από την πρώτη κιόλας επαφή δίνει μια πολύ θετική εντύπωση. Από τον επίπεδο σχεδιασμό μέχρι την τέλεια αίσθηση που αφήνει στο άγγιγμα η υφή της πίσω πλευράς, το vivo Y33s σίγουρα δε μοιάζει με «άλλο ένα» mid-range smartphone. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το γαλάζιο-μπλε, όμως ανάλογα με τον φωτισμό κάνει την εμφάνισή της και μια πορτοκαλί διαβάθμιση που του χαρίζει εντυπωσιακή λάμψη.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα smartphone πολύ άνετο στο κράτημα, κάτι που οφείλεται τόσο στην 2.5D κυρτότητα, όσο και στο πολύ λεπτό για την κατηγορία προφίλ των 8 χιλιοστών, καθώς και στο χαμηλό βάρος των 182 γραμμαρίων.

Όσο για την ποιότητα κατασκευής, συμβαδίζει με την εμπειρία που είχαμε μέχρι στιγμής και με τα υπόλοιπα smartphones της vivo. Παρά το χαμηλό κόστος, η εταιρεία έχει δόσει την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα το vivo Y33s να δείχνει εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα ξεχωριστό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πάμε να ρίξουμε και μια γρήγορη ματιά στα specs του smartphone. To vivo Y33s βασίζεται στον επεξεργαστή Helio G80 της MediaTek και διαθέτει 8GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η LCD FHD+ (2408×1080 pixels) οθόνη έχει διαγώνιο 6,58 ίντσες, καθώς και ενσωματωμένο φίλτρο μπλε φωτός, ενώ το πλαίσιο περιμετρικά της είναι ιδιαίτερα λεπτό.

Η μπαταρία του vivo Y33s έχει χωρητικότητα 5.000mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 18W. Από πλευράς συνδεσιμότητας, υποστηρίζει 4G δίκτυα, Wi-Fi 802.11 ac και Bluetooth 5.0. Κατά τα άλλα, στο σώμα του θα βρεις τα απαραίτητα πλήκτρα,  μια υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, ενώ ο αισθητηράς δακτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται ενσωματωμένος στο πλήκτρο ενεργοποίησης, στη δεξιά πλευρά.

Εμπειρία χρήσης

Συνολικά, η απόδοση του vivo Y33s είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για την κατηγορία. Η πλοήγηση στο μενού γίνεται χωρίς καθυστερήσεις, το ίδιο και η εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών, ενώ σχεδόν ποτέ δεν δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει τις εντολές μας.

Με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Helio G80 μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις το vivo Y33s και για gaming. Η τεχνολογία HyperEngine επιτρέπει τη δυναμική διαχείριση της CPU, της GPU και της μνήμης, προσφέροντας σταθερή απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια παιχνιδιού.

Εξάλλου, η ποιοτική -με υψηλή ευκρίνεια και ζωντανά χρώματα- προβολή της οθόνης των 6,58 ιντσών, σημαίνει πως το vivo Y33s ειναι ιδανικό για κατανάλωση περιεχομένου.

Χάρη στη λειτουργία Extended RAM, το vivo Y33s μπορεί επίσης να «δανειστεί» επιπλέον έως 4GB μνήμης RAM από τα 128GB αποθηκευτικού χώρου, για ομαλότερη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Παράλληλα, το σύστημα vivo Energy Guardian προσφέρει ισορροπία απόδοσης και αποδοτικότητας για βέλτιστη διαχείριση ενέργειας.

Στο πλαίσιο των δοκιμών μας, δεν χρειάστηκε ποτέ να φορτίσουμε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι πιο casual χρήστες μπορούν να φτάσουν άνετα ακόμα και τη μιάμιση μέρα χρήσης με μια φόρτιση.

Φωτογραφικές επιδόσεις

Το σύστημα τριπλής κάμερας του vivo Y33s που φιλοξενείται πάνω αριστερά στην πίσω πλευρά, αποτελείται από την κύρια ευρυγώνια κάμερα με αισθητήρα 50 megapixel και διάφραγμα f/1.8, μια macro κάμερα 2 megapixel και έναν αισθητήρα βάθους 2 megapixel.

Σε καλά φωτισμένα περιβάλλοντα, δηλαδή κατά τη διάρκεια της ημέρας, το vivo Y33s μπορεί να τραβήξει πολύ καλές φωτογραφίες για την κατηγορία τιμής του. Βέβαια, τα μάτια μας είναι πάντα ο καλύτερος κριτής, γι’ αυτό ακολουθούν μερικές λήψεις με την κύρια κάμερα της συσκευής.

Παρότι το vivo Y33s διαθέτει night mode, η νυχτερινή φωτογράφιση δεν είναι το δυνατό του σημείο. Κάτι που, ωστόσο, είναι αναμενόμενο για όλες τις συσκευές με αντίστοιχο κόστος. Οι λήψεις είναι μεν κατάλληλες για διαμοιρασμό, όμως η ποιότητά τους δεν εντυπωσιάζει καθώς υστερούν σε λεπτομέρεια.

Αντιθέτως, η εμπρόσθια selfie κάμερα των 16 megapixel μας εξέπλιξε με την απόδοσή της. Τα χρώματα είναι ζωντανά και ρεαλιστικά, ενώ δεν δυσκολεύτηκε να τραβήξει ένα άψογο πορτραίτο ακόμα και με πολύ «δύσκολο» φόντο, όπως το παρακάτω:

Όσο για τη macro κάμερα των 2 megapixel λειτουργεί σωστά αλλά -όπως όλες οι 2MP macro κάμερες- περιορίζεται από τη χαμηλή της ανάλυση. Στα βίντεο, το vivo Y33s μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφές σε ανάλυση 1080p.

Συνοψίζοντας

Το vivo Y33s είναι μια πολύ καλή all-round επιλογή για όσους θέλουν σύγχρονα χαρακτηριστικά και ελκυστικό design, χωρίς να ξοδέψουν πολλά.

Είτε είσαι gamer, είτε προτιμάς να λιώνεις με τις ώρες στα feeds του TikTok και του Instagram, το vivo Y33s δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των πιο casual χρηστών ανάμεσά μας -και τα καταφέρνει, παρέχοντας μια άρτια συνολικά εμπειρία, χάρη στον ικανό επεξεργαστή, την άφθονη RAM και τον μεγάλο του αποθηκευτικό χώρο.

Exit mobile version