TCL 30+ Review: AMOLED οθόνη σε σούπερ προσιτό κόστος

Έχοντας πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στην πολυπληθή μεσαία κατηγορία -και ειδικά στις πιο προσιτές συσκευές- αν μας ρωτούσες γιατί να επιλέξεις το TCL 30+, θα σου απαντούσαμε σίγουρα για την AMOLED οθόνη του. Και για τον ήχο. Και για το νεανικό του σχεδιασμό. Βασικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν το νέο smartphone της TCL να ξεχωρίζει…

Κομψός σχεδιασμός

Μπορεί το TCL 30+ να διατίθεται στην ελληνική αγορά στην πολύ ανταγωνιστική τιμή των €219,90, όμως η συσκευή πληροί τα υψηλά ποιοτικά standards, στα οποία μας έχει συνηθίσει η TCL.

Αυτό σημαίνει πως η κατασκευή είναι στιβαρή, ενώ χάρη στο λεπτό προφίλ των 7,74 χιλιοστών, το TCL 30+ είναι πολύ άνετο στο κράτημα. Το ματ φινίρισμα της πίσω πλευράς, εκτός από την τέλεια αίσθηση στην αφή, έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τις δαχτυλιές. Ενδιαφέρουσα πινελιά, το διάφανο, τύπου πλέξιγκλας υλικό που περιβάλει το σύστημα τριπλής κάμερας και το δαχτυλίδι neon γύρω από τον κύριο αισθητήρα.

Εξαιρετική AMOLED οθόνη

Οι οθόνες ήταν ανέκαθεν ένα απ’ τα δυνατά «χαρτιά» των smartphones της TCL και στην περίπτωση του TCL 30+ η παράδοση συνεχίζεται. H FHD+ οθόνη των 6,7 ιντσών έρχεται με AMOLED πάνελ και την αποκλειστική τεχνολογία βελτιστοποίησης NXTVISION AI της εταιρείας, που προσαρμόζει αυτόματα την εικόνα για να έχεις πάντα την καλύτερη εμπειρία προβολής. Προσφέρει χρωματικό εύρος 100% του DCI-P3 και η μέγιστη φωτεινότητα των 900 nits διασφαλίζει πως θα είναι ευανάγνωστη κάτω απ’ το φως του ήλιου.

Σε συνδυασμό με τα δυνατά, στερεοφωνικά ηχεία, είναι ένα smartphone ιδανικό για κατανάλωση περιεχομένου. Αξίζει να σημειώσουμε πως το TCL 30+ παρέχει ολοήμερη φροντίδα των ματιών χάρη στη μείωση του μπλε φωτός σε επίπεδο hardware κατά 30%, με πιστοποίηση από την TÜV Rheinland, μαζί φυσικά με τις υπόλοιπες λειτουργίες προστασίας των ματιών σε επίπεδο λογισμικού.

Μιας και μιλάμε για AMOLED πάνελ, με τη λειτουργία Always on Display μπορείς να βλέπεις με μια ματιά βασικές πληροφορίες, χωρίς να πρέπει να ξεκλειδώσεις τη συσκευή.

Εμπειρία χρήσης

Οι επιδόσεις του TCL 30+ είναι ικανοποιητικές για την κατηγορία τιμής του, με ομαλή σε γενικές γραμμές εναλλαγή εφαρμογών και πλοήγηση στο μενού. Στην «καρδιά» του βρίσκεται το chipset Helio G37 της MediaTek, που συνοδεύεται από 4GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος στα δεξιά της συσκευής είναι ταχύτατος και το TCL UI προσθέτει χρήσιμα χαρακτηριστικά στο Android 12, χωρίς υπερβολές.

Όπως, για παράδειγμα το Edge Bar, που σου δίνει άμεση πρόσβαση σε apps, λειτουργίες, επαφές, αλλά και έναν ψηφιακό χάρακα για πρόχειρες μετρήσεις. Και η έξυπνη εκκαθάριση, που θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τις περιττές, παρόμοιες ή κουνημένες φωτογραφίες.

Η μπαταρία των 5.010 mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 18W αντέχει με άνεση μια ημέρα εντατικής χρήσης. Επιπλέον, με τη λειτουργία Έξυπνης Εξοικονόμησης Ενέργειας και Φόρτισης, το TCL 30+ μαθαίνει απ’ τις συνήθειες του ύπνου σου, διακόπτοντας τη φόρτιση στο 80% μέχρι να ξυπνήσεις, για βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Φωτογραφικές επιδόσεις

Η TCL έχει εξοπλίσει το TCL 30+ με τρεις κάμερες στην πίσω πλευρά. Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 50 megapixel και συνοδεύεται από έναν αισθητήρα βάθους 2 megapixel και μια κάμερα macro, επίσης στα 2 megapixel.

Με την κύρια κάμερα των 50 megapixel μπορείς να βγάλεις άρτιες φωτογραφίες σε συνθήκες καλού φωτισμού, χωρίς κόπο.


Δυσκολεύεται λίγο κατά τη διάρκεια της νύχτας –κάτι, βέβαια, αναμενόμενο με δεδομένο πως η συσκευή κοστίζει μόλις €219,90.


Στα πορτρέτα, το TCL 30+ επιτυγχάνει πολύ καλό διαχωρισμό του αντικειμένου από το φόντο.


Όσο για τη macro κάμερα, κάνει τη δουλειά της σωστά, αλλά περιορίζεται από την ανάλυση των 2 megapixel. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η ultra-wide selfie κάμερα των 13 megapixel, που σου επιτρέπει να χωρέσεις όλη την παρέα σου στο κάδρο, χωρίς να γίνεις ο Mr. Fantastic από το stretching!

Συνοψίζοντας

Δεν είναι τυχαίο που τα smartphones της TCL έχουν καταφέρει να αποκτήσουν φανατικό κοινό στη μεσαία κατηγορία, μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Με πιστοποίηση Android Enterprise Recommended, το TCL 30+ είναι μια άψογη επιλογή για όσους αναζητούν ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο 4G smartphone, χωρίς να ξοδέψουν πολλά.

Θα το βρεις σε Tech Black και Muse Blue χρώμα, όπως δηλαδή και το ακόμα πιο προσιτό TCL 30, με 64GB αποθηκευτικό χώρο και κόστος €199,90.

Exit mobile version