Συνέντευξη: ο Νικηφόρος αγαπάει αυτό που κάνει και εξελίσσεται

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη μας συνάντηση, μιλήσαμε και πάλι με τον Νικηφόρο για να δούμε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στη ζωή του. Δέκα χρόνια μετά, εγκαινιάζουμε το 2022 με μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του.

Νικηφόρε, καλώς ήρθες και πάλι στο i-TECH4u, δέκα χρόνια μετά την πρώτη μας συνάντηση. Πώς σε βρίσκουμε;
Καλώς σας βρήκα! Βρίσκομαι σε μία δημιουργική περίοδο, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, καθώς από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου ξεκινήσαμε και πάλι τις εμφανίσεις μας στο Voodoo Live Stage στο Γκάζι! Όσον αφορά τα καλλιτεχνικά, βρίσκομαι στο στούντιο και ετοιμάζουμε όμορφα πράγματα, που θα δείτε σύντομα!

Πολλά έχουν αλλάξει και στο θέμα της τεχνολογίας αυτά τα χρόνια, εσύ έχεις παρακολουθήσει κάπως τις εξελίξεις;
Η αλήθεια είναι πως για μένα η χρήση της τεχνολογίας δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά εργαλείο για τη δουλειά μου! Είτε αυτό αφορά τα social media, είτε για παράδειγμα τη χρήση προγραμμάτων για την επεξεργασία των μουσικών παραγωγών μου. Νομίζω πως και στα δύο παραδείγματα που έφερα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πολύ ενδιαφέρουσες!

Σε βίντεοκλίπ σου πάντως σε είδαμε να χρησιμοποιείς VR…
Η αλήθεια είναι πως αυτό ήταν ιδέα του σκηνοθέτη μου που είναι και λίγο gadget maniac! Μάλιστα έγινε σε εποχή που ακόμα το VR δεν ήταν τόσο διαδεδομένο!

Μουσικά ρωτώντας, πώς αισθάνεσαι εσύ ότι έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για σένα;
Είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία μου και τα βήματα που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια! Ο κόσμος δείχνει ότι αγαπάει τη δουλειά μου και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Από το ξεκίνημά σου έχεις κάνει μεθοδικά καλλιτεχνικά βήματα και μας παρουσιάζεις δουλειές που είναι προσεγμένες με λεπτομέρεια. Αυτό πιστεύεις έχει παίξει ρόλο στην πορεία σου;
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, γιατί πραγματικά αγαπάω αυτό που κάνω και το κάνω με μεράκι. Σίγουρα όμως υπάρχει και η μερίδα κόσμου που το αντιλαμβάνεται πλήρως και το συμπεριλαμβάνει στους λόγους για τους οποίους με ακολουθεί.

Πάμε στα τελευταία 2 χρόνια. 2019 και πιάνουμε ανηφόρα στα airplay των ραδιοφώνων με το «Τα Λέμε Το Βράδυ». Δυνατό hit. Ένιωσες τον παλμό;
Φυσικά και τον ένιωσα. Αυτό είναι που περιμένουμε εμείς οι καλλιτέχνες, την ανταπόκριση του κόσμου ειδικά μέσα από τις live εμφανίσεις μας. Όταν συμβαίνει αυτό είμαστε ευτυχισμένοι!

Μάρτιος του 2020, αρχή της καραντίνας και κυκλοφορείς το «Είναι Που Νιώθω». Έτυχε η κυκλοφορία τότε;
Όχι δεν έτυχε. Ήταν κάτι το οποίο έγινε με αφορμή την καραντίνα. Ουσιαστικά ήταν ένα δώρο εκτός προγράμματος από μένα στον κόσμο, γι’ αυτό και κυκλοφόρησε μόνο στις ψηφιακές πλατφόρμες και όχι στα ραδιόφωνα. Φυσικά ο κόσμος μου ανταπέδωσε αυτό το δώρο αγαπώντας αυτό το τραγούδι!

…πραγματικά αγαπάω αυτό που κάνω και το κάνω με μεράκι.

Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορείς και άλμπουμ που είναι και best of και νέο άλμπουμ. Ικανοποιημένος από την πορεία του αν και έγινε μέσα σε περίεργη περίοδο;
Αρχικά σε αυτές τις εποχές είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ολοκληρωμένο άλμπουμ! Οπότε και μόνο η κυκλοφορία του είναι ένα σπουδαίο γεγονός για μένα! Τελικώς το άλμπουμ μέτρησε πολλές επιτυχίες, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα!

2021 και με το «Πες» το κυκλοφορείς και στα ισπανικά. Κυκλοφόρησε και έξω;
Ναι φυσικά! Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που έγινε αυτή η version. Μάλιστα έπαιξε και σε μερικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ισπανίας αλλά και του Μαϊάμι!

«Μια Νύχτα Θέλω Μόνο», τέλος του 2021 και πάλι ένα κομμάτι με ρυθμό που ανεβάζει διάθεση. Τελικά αυτό το στυλ σου πάει περισσότερο ή οι μπαλάντες;
Για μένα η μουσική είναι μία και δε βάζω ταμπέλες. Άλλες φορές έχουμε διάθεση για κάτι πιο εσωτερικό και άλλες για κάτι πιο εξωστρεφές! Είναι απλά θέμα διάθεσης.

Και τηλεοπτική εμφάνιση στο Just The 2 Of Us. Πώς ήταν η εμπειρία;
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια για εμένα, κάτι καινούργιο, κάτι άγνωστο! Πέρασα πολύ όμορφα και γνώρισα νέους ανθρώπους. Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό για μένα και ελπίζω με κάποιους από αυτούς να συνεχίσω να κάνω παρέα για πολλά χρόνια ακόμα!

Οι καλλιτέχνες στα χρόνια της COVID-19 εποχής είναι από τις περιπτώσεις που έχουν πληγεί περισσότερο. Πόσο σε έχει επηρεάσει εσένα;
Θεωρώ ότι είμαι από τους τυχερούς γιατί μου βγήκε σε πολύ καλό. Κέρδισα χρόνο ώστε να ανασυγκροτηθώ και να εξελιχθώ! Η μετά την καραντίνα περίοδος με έφερε στο σημείο να ηγούμαι σχήματος και να έχω μια υπέροχη σεζόν στο Voodoo Live Stage! Είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτό που μου συνέβη κι ένα μεγάλο κομμάτι οφείλεται στο χρόνο που μου έδωσε με τον εαυτό μου!

Νέα χρονιά, νέα αρχή. Τι μας ετοιμάζεις για το 2022;
Φυσικά ετοιμάζω καινούργια τραγούδια αλλά πιο πολύ ανυπομονώ να ολοκληρώσω την σειρά εμφανίσεων μου, για να κλείσει έτσι με τον καλύτερο τρόπο αυτή η όμορφη σεζόν.

Καλλιτεχνικά έχεις κάτι που θέλεις να κάνεις και σκοπεύεις μέσα στα επόμενα χρόνια;
Θέλω και τα επόμενα χρόνια να είναι το ίδιο ανοδικά με το 2021. Αυτό θα ήταν ευχής έργο!

Το τεύχος στο οποίο σε φιλοξενούμε είναι το πρώτο της νέας χρονιάς. Θα θέλαμε να μας δώσεις την ευχή σου για τους αναγνώστες μας, αλλά και την ευχή που κάνεις για σένα.
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και έμπνευση για ζωή! Για μένα εύχομαι το ίδιο.

Πού μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;
Διαδικτυακά μπορεί να με βρει κανείς στο Instagram και στο Facebook, αλλά και να ακούσει τη μουσική μου στο Spotify και το YouTube κανάλι της Heaven Music, καθώς επίσης και στο δικό μου.

Exit mobile version