Συνέντευξη: Madhav Sheth, realme Vice President, CEO India & Europe

Madhav Sheth, realme Vice President, CEO India & Europe

Η realme έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά τους τελευταίους μήνες, με smartphones που κερδίζουν τις εντυπώσεις! Με αφορμή, λοιπόν, το λανσάρισμα της νέας σειράς realme 7, το i-TECH4u είχε την τιμή να συνομιλήσει με τον κ. Madhav Sheth, Vice President της realme και CEO της εταιρείας σε Ινδία και Ευρώπη, που μας έδωσε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νεανικό smartphone brand.

Ως ένα νέο brand στην ελληνική αγορά, θα θέλατε να μας συστήσετε τη realme;

Η realme γεννήθηκε το 2018, με στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των νέων σε ηλικία καταναλωτών. Είναι ένα smartphone brand που προσφέρει συσκευές με ισχυρή απόδοση και trendy σχεδιασμό, στο ευρύ πλαίσιο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Young (Νεανικό), Stylish (Στιλάτο), Real (Πραγματικό) και Outstanding (Εξαιρετικό) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του brand. «Τολμάμε να κάνουμε το Άλμα» όπως δηλώνει το σλόγκαν μας («Dare to Leap»), ούτως ώστε να πετύχουμε τον κύριο στόχο μας: να δώσουμε στους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ένα προϊόν με high-end τεχνολογία και τέλειο σχεδιασμό, που θα προσαρμόζεται ιδανικά στη ζωή τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα έχουμε καταφέρει, μιας και είμαστε αυτή τη στιγμή το 7ο κορυφαίο smartphone brand στον κόσμο, γεγονός που μας καθιστά επίσης ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η ταχύτατή μας ανάπτυξη είναι εμφανής σε όλη τη διάρκεια του έτους. Πέρυσι, φτάσαμε στο Νο. 7 και η Counterpoint μας αναγνώρισε ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο smartphone brand του κόσμου. Παρότι πλέον αναγνωρίζεται ως ένα από τα κύρια brands, η realme είναι μόνο 2 ετών. Για να έχουμε θέση στην αγορά πρέπει να έχουμε πιο ισχυρή επιθυμία για επιβίωση και να είμαστε πιο φιλόδοξοι από τα υπόλοιπα brands. Για παράδειγμα, στο ξεκίνημα της χρονιάς, θέσαμε τους στόχους μας να είναι διπλάσιοι από τους στόχους του 2019. Επειδή μιλάμε για επιβίωση, είμαστε πιο ενεργοί στην αγορά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, αρκετές εταιρείες έμειναν στάσιμες, όμως η realme δεν ανέστειλε ποτέ τις δραστηριότητές της για το λανσάρισμα νέων συσκευών και τις διαπραγματεύσεις της με τα κανάλια διανομής στο εξωτερικό. Στο μέλλον, η realme θα διατηρήσει την ίδια επιθυμία για επιβίωση. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ψάχνουμε για νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της εταιρείας. Είτε μέσω προϊόντων, είτε μέσω εκστρατειών marketing, θα συνεχίσουμε να φέρνουμε φρέσκιες ιδέες στην αγορά, όπως πάντα.

Έχουμε εστιάσει στρατηγικά στην ευρωπαϊκή αγορά και η Ελλάδα είναι μέρος αυτής της στρατηγικής, δεδομένου πως δείχνει ήδη δείγματα ανάπτυξης και αναγνωρισιμότητας του brand. Η ελληνική αγορά, στην οποία εισήλθαμε τον Απρίλιο του 2020, είναι μια απ’ τις σημαντικότερες στην Ε.Ε. για τη realme. Μέχρι τώρα, έχουμε ξεκινήσει επίσημη συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες στο retail, συμπεριλαμβανομένων των COSMOTE, Κωτσόβολος, Public, MediaMarkt, Πλαίσιο κλπ, για τα πιο πρόσφατα προϊόντα μας σε smartphones και AIoT συσκευές. Μέσω αυτών των συνεργασιών, δίνουμε σε όλους τους Έλληνες εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα μας. Πιστεύουμε πως οι νέοι της Ελλάδας αξίζουν να μπορούν να αγοράσουν κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας, σε πολύ ελκυστικές τιμές.

Για μια εταιρεία μόλις δυόμισι ετών, η realme έχει πετύχει μερικά πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Για παράδειγμα, τα realme smartphones έχουν ξεπεράσει ήδη τα 45 εκατομμύρια χρήστες διεθνώς. Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας σας;

Η επιτυχία μας στις αγορές διεθνώς οφείλεται στο γεγονός πως διαθέτουμε ανταγωνιστικά προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών, καθώς και στο πολύ ισχυρό επιχειρηματικό μας μοντέλο, ενώ η στρατηγική μας προσαρμόζεται ξεχωριστά για κάθε αγορά. Τα προϊόντα μας προσφέρουν ισχυρή απόδοση και μοδάτο σχεδιασμό: είναι «trendsetters» στην κατηγορία τους, με τεχνολογία αιχμής και εξαιρετικό value-for-money.

Για να υποστηρίξουμε την ομαλή διανομή σε κάθε αγορά, δημιουργούμε τοπικές ομάδες με γνώση της αγοράς και επιλέγουμε προσεκτικά τους τοπικούς συνεργάτες που θα μας υποστηρίξουν. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι πολύ απαιτητικοί, έτσι με τους συνεργάτες προσφέρουμε  στους καταναλωτές το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών με τους ηγέτες της αγοράς.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η realme επωφελήθηκε από το εστιασμένο στο ηλεκτρονικό εμπόριο επιχειρηματικό της μοντέλο, μιας και οι καταναλωτές μετακινήθηκαν από το offline στο online εμπόριο. Διατηρούμε μακροχρόνιες συνεργασίες με πολλές διεθνείς και τοπικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου -και προώθησαν πολύ τα προϊόντα realme, βοηθώντας μας στην κατανομή πόρων του marketing.

Αυτή τη στιγμή, είμαστε το 7ο κορυφαίο και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο smartphone brand στον κόσμο.

Δύο καινοτόμα smartphones, τα realme 7 και realme 7 Pro έκαναν μόλις πρεμιέρα στη χώρα μας. Για να τα επιλέξει κανείς;

Η ολοκαίνουρια σειρά realme 7 είναι εδώ για να θέσει νέα τεχνολογικά πρότυπα στην κατηγορία τιμής της, με αστραπιαία φόρτιση, μαγευτική AMOLED οθόνη και κάμερες τελευταίας τεχνολογίας. Τα realme 7 και realme 7 Pro είναι οι πρώτες συσκευές που πέρασαν επιτυχώς το TÜV Rheinland Smartphone Reliability Verification, που περιλαμβάνει 38 εξειδικευμένα τεστ και καλύπτει πολλά κοινά σενάρια χρήσης. Κάθε συσκευή κάνει ένα τεχνολογικό άλμα στην κατηγορία της. Το realme 7 Pro διαθέτει 65W SuperDart Charge (φορτίζει στο 100% σε 34 λεπτά) , Super AMOLED οθόνη με in-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, 64MP Τετραπλή AI Κάμερα με αισθητήρα Sony IMX682 και Qualcomm 720G επεξεργαστή. Το realme 7 ενσωματώνει πρώτο στον κόσμο τον MediaTek gaming επεξεργαστή Helio G95 και προσφέρει 30W Dard Charge, τεράστια μπαταρία 5000mAh, 90Hz οθόνη και τετραπλή κάμερα 48MP. Όλα τα παραπάνω προσφέρονται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές (το realme 7 από €219 και το realme 7 Pro στα €329).

Αυτή τη στιγμή, η realme είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει εγγύηση 3 ετών σε smartphones. Αυτό σημαίνει πως η ποιότητα των προϊόντων σας είναι «κλειδί» για τις πωλήσεις;

Πιστεύουμε ακράδαντα στην ποιότητα των προϊόντων μας και θεωρούμε πως είναι η καλύτερη στην κατηγορία τους, έτσι προσφέρουμε στους καταναλωτές μας τις καλύτερες στην κατηγορία τους after-sales υπηρεσίες. Όλοι όσοι επιλέξουν τη σειρά realme 7 θα έχουν εγγύηση 3 ετών. Μιλάμε για 1 χρόνο παραπάνω σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλη γνωστή μάρκα smartphone.

Επιπλέον, η realme επεκτείνει την πολιτική δωρεάν αντικατάστασης από 1 σε 2 μήνες, δηλαδή προσφέρει 1 μήνα παραπάνω από άλλα smartphone brands. Με το «Dare to Leap» πνεύμα της, η realme δεσμεύεται να παρέχει στους καταναλωτές το καλύτερο επίπεδο service στην Ευρώπη.

Εστιάζετε κυρίως στην εισαγωγική και μεσαία κατηγορία συσκευών ή στα πλάνα σας βρίσκεται και κάποιο highend smartphone;

Η realme υιοθετεί συνεχώς τεχνολογίες αιχμής της βιομηχανίας, εφαρμόζοντάς τις σε προϊόντα με λογική τιμή. Η προϊοντική σειρά των smartphones αποτελείται από τη σειρά Χ που περιλαμβάνει high-end συσκευές όπως το X50 Pro 5G, την αριθμητική σειρά, όπως δηλαδή τη σειρά realme 7 και τη σειρά C, που περιλαμβάνει τα entry-level smartphones. Σε γενικές γραμμές, στόχος της realme είναι ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας και η προσφορά προηγμένων τεχνολογιών σε προσιτή τιμή.

Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για την «Smartphone + AIoT» στρατηγική σας; Έχουμε την εντύπωση πως θα πρέπει να περιμένουμε πολλά realme προϊόντα, πέρα από τα smartphones

Το όραμά μας στη realme είναι να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο, έξυπνο και με τεχνολογικά προϊόντα «trendsetters» lifestyle, για τη νέα γενιά. Αποστολή μας, είναι να δώσουμε στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να μπορούν να αγοράσουν έξυπνα προϊόντα με κορυφαία απόδοση και τέλειο σχεδιασμό, σε λογικές τιμές. Η εταιρική μας στρατηγική έχει δύο βασικούς πυλώνες: την 1+4+N στρατηγική και την έννοια του tech «trendsetter».

Πιστεύω πως είναι σημαντικό να μοιραστώ με τους αναγνώστες σας τη βασική ιδέα πίσω από την AIoT στρατηγική μας. Ουσιαστικά, με την 1+4+N στρατηγική, έχοντας τα smartphones στον πυρήνα, αναπτύσσουμε έξυπνες συσκευές που σχετίζονται και αλληλεπιδρούν με τα smartphones. Πρόκειται για έξυπνες συσκευές που οι νέοι χρησιμοποιούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα: έξυπνες τηλεοράσεις, smartwatches, έξυπνα ηχεία και ακουστικά -οι τέσσερις κυριότερες ομάδες lifestyle συσκευών. Έτσι, η mobile εμπειρία του gaming, της μουσικής και άλλων μορφών ψυχαγωγίας, μπορεί να επεκταθεί στο σπίτι και στα ταξίδια, με τον χρήστη να απολαμβάνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε τρία βασικά σενάρια χρήσης: προσωπικό (με συσκευές εικόνας-ήχου, true wireless headsets), οικιακό (με smart TVs και smart speakers) και το σενάριο χρήσης σε ταξίδια (smartwatches, ακουστικά).

Το πλάνο μας είναι να λανσάρουμε πάνω από 50 AIoT προϊόντα στο δεύτερο μισό του 2020 και περισσότερα από 100 το 2021. Ευελπιστούμε να χτίσουμε ένα ώριμο AIoT οικοσύστημα μέχρι το τέλος της χρονιάς, με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένος στο realme Link, την AIoT software πλατφόρμα του brand.

Με δεδομένο πως είστε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο smartphone brand του κόσμου, ποιοι είναι οι στόχοι σας για την ευρωπαϊκή αγορά;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως έχουμε εισέλθει στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές και τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα. Συνολικά, αυτή τη χρονιά θα προστεθούν 7 νέες αγορές στην Ευρώπη για τη realme. Η στρατηγική μας στην Ευρώπη είναι το «One Euro». Έτσι, θα εγκαινιάσουμε σύντομα τα κεντρικά μας γραφεία στη Γερμανία και θα προσλάβουμε τοπικές ομάδες για να συγχρονίσουν τις δραστηριότητές μας στις τοπικές αγορές, ώστε κάθε χώρα να μπορεί να έχει πρόσβαση στα νέα μας προϊόντα την ίδια στιγμή. Ελπίζουμε να είμαστε στο Top 5 των κατασκευαστών στην Ευρώπη. Ακούγεται φιλόδοξο, όμως είμαστε ένα φιλόδοξο brand και από την ανάλυση των δεδομένων μας, είναι ένας ρεαλιστικός στόχος.

Θέλουμε επίσης να βρεθούμε μέσα στα 5 κορυφαία smartphone brands διεθνώς μέχρι το τέλος του 2021 και στην Ελλάδα, ακόμα και στο τέλος αυτής της χρονιάς. Και ως το τέλος του 2023, θέλουμε να φτάσουμε τα 100 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς. Πώς θα καταφέρουμε κάτι τέτοιο; Ακολουθώντας τη στρατηγική μας, δημιουργώντας δηλαδή προϊόντα που ορίζουν τις τάσεις, με τα χαρακτηριστικά που η νέα γενιά αναζητά και επιθυμεί. Εκτός από την τεχνολογία αιχμής, θα προσφέρουμε συνεχώς ανταγωνιστικές τιμές θα ηγηθούμε του εκδημοκρατισμού της ανάπτυξης του 5G, ενώ ταυτόχρονα θα επιλέγουμε τους καλύτερους τοπικούς συνεργάτες και εργαζόμενους, που θα μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς. Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα προϊόντα realme προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό επιδόσεων και σχεδιασμού σε κάθε κατηγορία τιμής!

Exit mobile version