Συνέντευξη: η Ilenia Williams στο i-TECH4u

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου παρουσιάζουμε έναν άνθρωπο που είναι πολλά. Παρουσιάστρια, δημοσιογράφος και φυσικά και ερμηνεύτρια. Με αυτή την ιδιότητα την φιλοξενούμε στο i-TECH4u.

Ilenia, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;
Χαίρομαι που βρισκόμαστε κι ευχαριστώ για την πρόσκληση! Η σχέση μου με την τεχνολογία είναι αρκετά καλή μπορώ να πω, είμαι κι εγώ παιδί της εποχής μου, με όλα τα συναφή. Δεν λέω ότι μπορώ να λύσω έναν υπολογιστή και να τον συναρμολογήσω ξανά, μάλλον κομμάτια τεχνολογίας θα βρίσκαμε, αλλά στη χρήση της με εξυπηρετεί και την αναζητάω. Ειδικά με τα smartphones, κοιτάω να εκμεταλλεύομαι όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Ενημερώνεσαι καθόλου για θέματα τεχνολογίας;
Στο σημείο που με αφορούν, θα διαβάσω ας πούμε κάποιο πρόσφατο άρθρο για τη χρήση των social media και πώς αυτά μπορούν να εξελίξουν τη δουλειά μου ή θα δοκιμάσω ένα νέο application που θα βρω. Τελευταία έχω αρχίσει και μαθαίνω πράγματα για την τεχνολογία που εφαρμόζεται στη μουσική, στούντιο, μηχανήματα, εξοπλισμός που χρησιμοποιείται…

Μιας και τα smartphones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, υπάρχει κάποιο application που σου έχει κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη;
Έχω αρχίσει να εργάζομαι αρκετές ώρες πάνω στη φωνητική και την ερμηνεία των τραγουδιών, οπότε χρησιμοποιώ αρκετά applications που καταγράφουν ήχο, ηχογραφώ τις πρόβες μου και πάνω σε αυτά δουλεύω μετά για να βελτιώσω την απόδοσή μου.

Η μουσική για εμένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

Να ξεκινήσουμε από τα μουσικά. Φαντάζομαι ότι από τη στιγμή που γεννήθηκες σε μουσική οικογένεια, η μουσική ήταν μέρος της ζωής σου, της καθημερινότητάς σου.
Ισχύει! Και μπορώ να σου πω ότι ήταν και ένα ένστικτο δικό μου. Έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων και σκέψεων. Η μουσική για εμένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, ήταν πάντα και τώρα ακόμα περισσότερο που συμμετέχω με δικές μου δουλειές σε αυτό!

Πάμε λοιπόν και στην πρώτη σου δισκογραφική προσπάθεια. «Πιάσε Με». Αρχικά να ρωτήσω πόσο τυχερή αισθάνεσαι που τόσο σημαντικοί δημιουργοί υπογράφουν το πρώτο σου τραγούδι;
Έχω ήδη πει αρκετές φορές το πόσο ευγνώμων αισθάνομαι! Αλλά επειδή είναι τόσο έντονο αυτό το συναίσθημα, θα το πω ξανά! Είναι τεράστια η ευτυχία που αισθάνομαι που η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά είναι αποτέλεσμα συνεργασίας τόσο σημαντικών δημιουργών και ανθρώπων γύρω από τη μουσική! Θα ευχαριστήσω ακόμα μια φορά τον Δημήτρη Κοντόπουλο, την Βίκυ Γεροθόδωρου και τον Μιχάλη Παπαθανασίου γι’ αυτό το τραγούδι! Πραγματικά τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη αρχικά που μου έδειξαν και μου εμπιστεύτηκαν το τραγούδι αυτό και ταυτόχρονα με βοήθησαν να πατήσω γερά στα πρώτα μου δισκογραφικά βήματα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι η δουλειά σου είναι προϊόν μιας πολύ καλής ομάδας. Νομίζω ότι με αυτές τις συνθήκες μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει κάποιος!

Οι πρώτες αντιδράσεις φαίνεται να είναι αρκετά ελπιδοφόρες. Δεν θα ρωτήσω αν το περίμενες, αλλά πόσο έχεις δουλέψει για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα;
Ευχαριστώ πολύ! 🙂 Έχω δουλέψει αρκετά, δουλεύαμε το project αυτό σχεδόν έναν χρόνο μαζί με όλους τους συνεργάτες. Σίγουρα αντιλαμβάνομαι το ότι χρειάζεται συνεχόμενη δουλειά, η αρχή έγινε και τώρα θέλω να εξελιχθεί όλο αυτό σε μία διαδρομή που θα έχει όλο και ομορφότερα πράγματα να δω και να δείξω! Σίγουρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι και εγώ πάνω από όλους, πάνω σε ό,τι χρειάζεται για να μπορώ να μοιράζομαι με τον κόσμο τραγούδια και project που να είναι αντάξια της αγάπης και της αποδοχής που ήδη με έχουν κάνει να αισθανθώ. Μπορεί να ακούγομαι λίγο ρομαντικούλα αλλά πραγματικά νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και πραγματικά θέλω όλα να συνεχίσουν να γίνονται περισσότερα και καλύτερα!

Έχεις ένα πλούσιο βιογραφικό όσον αφορά τα επαγγελματικά σου βήματα. Σπουδές στη δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία. Έχεις βρεθεί μπροστά από τις κάμερες και στο κομμάτι της παρουσίασης. Αυτό το κομμάτι της καριέρας σου σε βοήθησε και στο μουσικό;
Είναι διαφορετικοί κόσμοι, σίγουρα η δημόσια έκθεση μπορεί να βοηθήσει ως εμπειρία αλλά είναι διαφορετικοί κόσμοι. Οι σπουδές μου με έχουν βοηθήσει στο κομμάτι της επικοινωνίας που είναι ένα στοιχείο και της μουσικής. Και η εμπειρία μου στη τηλεόραση και στο κομμάτι της παρουσίασης με έχουν «γαλουχήσει» στην έκθεση προς το κοινό και στην αλληλεπίδραση με πολύ κόσμο ταυτόχρονα, είναι όμως διαφορετικά συναισθήματα. Η έκφραση μέσω της μουσικής και η επικοινωνία με το κοινό όταν είσαι πάνω στη σκηνή τραγουδώντας είναι πολύ ξεχωριστό συναίσθημα. Και οι δύο ιδιότητές μου επαγγελματικά, αν μπορώ να το θέσω έτσι, είναι εκφράσεις του εαυτού μου, αγαπώ πολύ και τη δημοσιογραφία και την παρουσίαση αλλά και το τραγούδι.

Φαντάζομαι ότι από τη στιγμή που κυκλοφόρησες το πρώτο σου τραγούδι θα υπάρχει η κλασική απορία; Μουσική, δημοσιογραφία ή παρουσίαση; Υπάρχει κάτι που υπερτερεί τελικά;
Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω… όπως σου είπα και προηγουμένως, και τα δύο αποτελούν μια έκφραση του εαυτού μου. Ήθελα πάντα να επικοινωνώ και να απευθύνομαι στον κόσμο, οπότε έτσι επέλεξα τις σπουδές στην επικοινωνία και τη δημοσιογραφία. Το τραγούδι πάλι είναι μια άλλη έμφυτή μου ανάγκη. Υπήρχε πάντα και θα υπάρχει πάντα. Θεωρώ ότι όσο μπορώ να τα συνδυάζω επαγγελματικά και τα δύο θα συνεχίσω να το κάνω.

Είσαι δυναμική στο χώρο των social media. Βοηθάει αυτό στο να παρουσιάσεις σε ένα ευρύτερο κοινό τη δουλειά σου;
Σίγουρα τα social media είναι πλέον ένας κατεξοχήν τρόπος να επικοινωνεί κάποιος ό,τι κάνει. Ήμουν πάντα δραστήρια στα social media και όσο εξελισσόταν και η δουλειά μου τόσο τα αξιοποιούσα και τα αξιοποιώ για να μοιράζομαι με τον κόσμο που με ακολουθεί και με στηρίζει όσα κάνω. Ταυτόχρονα το θεωρώ ένα πολύ fun τρόπο να επικοινωνείς με το κοινό. Μου αρέσει η φωτογραφία, είναι ζωντανό το αποτέλεσμα μέσω των social media, είναι άμεσο με τον κόσμο.

Έχεις ένα πολύ γεμάτο 24ωρο. Όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο τι είναι αυτό που σε κάνει να χαλαρώνεις;
Μπορεί να γελάσεις, αλλά με χαλαρώνουν πολύ οι βόλτες με τον Κούπερ, τον σκύλο μου, που είναι κομμάτι καθημερινότητας αλλά πραγματικά τις απολαμβάνω. Εκείνος εξερευνεί ανέμελος και εγώ αδειάζω το μυαλό μου και απολαμβάνω τις βόλτες μας. Ό,τι ώρα και να είναι!

Μετά την πρώτη σου δισκογραφική απόπειρα να περιμένουμε κάτι ακόμα στο μέλλον; Ίσως και ένα άλμπουμ;
Θέλω να κάνω τα πάντα! Χαχα! Έχουμε ήδη δοκιμάσει κάποια πράγματα στο στούντιο για επόμενο single και εφόσον προχωρήσουν όλα όμορφα και δημιουργικά και υπάρχει υλικό να ολοκληρώσει ένα άλμπουμ, πραγματικά θα νιώσω πολύ περήφανη να το μοιραστώ με το κόσμο!

Πού μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;
Η σελίδα μου στο Facebook ειναι facebook.com/ilenia.williams και στο Ιnstagram instagram.com/ileniawilliams. Επίσης μπορείτε βρείτε και εμένα αλλά και τον Θοδωρή Φέρρη, τον Γιώργο Λιβάνη, την Κατερίνα Λιόλιου και τον Χρήστο Ζώτο στο Romeo Plus κάθε Σάββατο και Κυριακή σε ένα πολύ-πολύ διασκεδαστικό πρόγραμμα!

Το τεύχος μας εγκαινιάζει τη νέα σεζόν. Θα ήθελα να μας πεις και την ευχή σου για τους αναγνώστες μας.
Να είναι υπέρ-λαμπερή, δημιουργική και υπέροχη για όλους μας!! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ! Ilenia ♥

Exit mobile version