Η TeamViewer αποκτά το Ubimax

Ηγέτη στο Wearable Computing και στο Augmented Reality.

Ubimax

Η TeamViewer σήμερα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε το τελικό συμβόλαιο για να αποκτήσει το Ubimax, τον ηγέτη στο Wearable Computing και στο Augmented Reality (AR) για το εργατικό δυναμικό της πρώτης γραμμής. Με αυτή την απόκτηση, η TeamViewer θα επεκτείνει σημαντικά την προσφορά AR και Internet of Things (IoT) με συγκεκριμένες λύσεις για τη βιομηχανία για εταιρικούς πελάτες.

Αυτά τα προϊόντα παρέχουν σημαντικές βελτιώσεις στη διαδικασία και κερδοφόρα παραγωγικότητα για όλους τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών διεθνών εταιρειών blue-chip.

Με το Ubimax, το μέγεθος TAM’s θα αυξηθεί από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023. Ο συνδυασμός θα επιταχύνει επίσης τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του TAM (CAGR) από 24% σε 27%, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης της αγοράς AR.

Ο Oliver Steil, CEO της TeamViewer, αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από αυτή τη σημαντική στρατηγικά απόκτηση – την πρώτη αγοραπωλησία στην ιστορία της TeamViewer. Μαζί με το Ubimax, θα δημιουργήσουμε τον παγκόσμιο ηγέτη στις λύσεις συνδεσιμότητας και στη βιομηχανική τεχνολογία στο χώρο εργασίας. Το κοινό χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας θα προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες ένα μοναδικό ενιαίο κατάστημα για ασφαλή σύνδεση συσκευών, εργαζομένων και διαδικασιών σε πολλές βιομηχανίες. Καλωσορίζουμε θερμά τους ιδρυτές του Ubimax και όλη η ομάδα της TeamViewer, καθώς μοιραζόμαστε πραγματικά μια hands-on νοοτροπία και μια κουλτούρα καινοτομίας».

Ο Hendrik Witt, CEO και συνιδρυτής του Ubimax, αναφέρει: «Ανυπομονούμε να προσχωρήσουμε στην επιτυχημένη διαδρομή της TeamViewer. Η ηγετική πλατφόρμα Augmented Reality του Ubimax και η αποδεδειγμένη εμπειρία μας στην ενσωμάτωση της βιομηχανικής ροής εργασίας συμπληρώνουν τέλεια το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της TeamViewer. Μαζί με τους συνιδρυτές μου Jan Junker και Percy Stocker είμαστε πολύ ευτυχείς που γινόμαστε μέλη της οικογένειας της TeamViewer και από κοινού οδηγούμε την επέκταση των περιπτώσεων χρήσης και την παγκόσμια ανάπτυξη».

Το Ubimax εξυπηρετεί περισσότερους από 200 επιχειρηματικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο

Ιδρύθηκε το 2014 στη Βρέμη, το Ubimax παρέχει ένα AR κατάστημα το οποίο βασίζεται στους πελάτες. Οι κορυφαίες λύσεις της Ubimax επιτρέπουν στους βιομηχανικούς εργάτες να φορούν IT στην εργασία, γεγονός που οδηγεί σε σημαντικά κέρδη απόδοσης και βελτιώσεις στη διαδικασία.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει το βιομηχανικό πρόγραμμα AR, Frontline, wearable computing devices και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η σειρά προϊόντων Frontline μοιάζει με μια εργαλειοθήκη για εργαζόμενους εκτός γραφείου: Τους βοηθά στην πραγματική τους εργασία, όπως η παραγγελία σε αποθήκη, οπτικοποιώντας συγκεκριμένες οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με το έξυπνο γυαλί και βελτιώνοντας έτσι την παραγωγικότητα.

Παράλληλα, η λύση επιτρέπει στους πελάτες της επιχείρησης να διαχειρίζονται τη ροή της εργασίας τους και να επικοινωνούν με τους εργαζόμενους του frontline. Οι πάνω από 90 υπάλληλοι του Ubimax στα γραφεία της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικό πωλούν αυτά τα προϊόντα σε περίπου 200 πελάτες σε διάφορες βιομηχανίες παγκοσμίως.

Βασιζόμενοι στην επιτυχία του TeamViewer Pilot 

Μαζί με το Ubimax, η TeamViewer θα μπορεί να επεκτείνει την προσφορά της σε εταιρικούς πελάτες και να υποστηρίξει την ψηφιοποίηση πατωμάτων των καταστημάτων με wearable computing devices, προσαρμοσμένο λογισμικό και εφαρμογές.

Η εξαγορά δίνει τη δυνατότητα στην TeamViewer να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων περιπτώσεων χρήσης για συγκεκριμένους κλάδους, να δώσει έμφαση στην ανάλυση δεδομένων και στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η νέα προσφορά θα βασιστεί στην ισχυρή έλξη του TeamViewer Pilot, μιας λύσης AR με διαισθητική χρηστικότητα για κινητά τηλέφωνα και tablet. Επιπλέον, η ευρεία πελατειακή βάση του Ubimax μεταξύ διεθνών blue-chip εταιρειών, όπως Deutsche Post, DHL, BMW ή Coca-Cola Hellenic Bottling Company, θα παρέχει η TeamViewer με νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον επιχειρηματικό της τομέα. Το Ubimax θα συνεχίσει τις στρατηγικές του συνεργασίες, ειδικά με την Fielmann, επιτρέποντας στο Ubimax να προσφέρει ατομικούς φακούς στα έξυπνα γυαλιά με το λογισμικό Ubimax.

Exit mobile version