Η Schneider Electric αναδεικνύει τις αξίες της για ένα εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες

Και σεβασμό στη διαφορετικότητα στο 3rd Diversity in Business Conference.

Η Schneider Electric συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός στο 3rd Diversity in Business Conference που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο συνέδριο, όπου εφαρμόστηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανονισμοί σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αναδείχθηκαν oι αξίες της αποδοχής της διαφορετικότητας και της πολιτικής ίσων ευκαιριών ως προτεραιότητα στην ατζέντα των επιχειρήσεων, τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Boussias και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της Γεωργίας Μαλαματένιου, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδας και Κύπρου της Schneider Electric, σχετικά με την προώθηση της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την εταιρεία. Η κα Μαλαματένιου δήλωσε σχετικά: «Η ανοιχτή διακήρυξη μιας κουλτούρας μηδενικής ανοχής στη σεξιστική συμπεριφορά και την παρενόχληση είναι μία πολύ σημαντική κίνηση που όλες οι εταιρίες θα πρέπει να κάνουν. Οφείλουμε να καλλιεργούμε ένα κλίμα μη ανεκτικό στην παρενόχληση μέσα από την εκπαίδευση όλων των εργαζομένων και ειδικά των ηγετών πάνω στο σεβασμό και στη διαφορετικότητα, ώστε όχι μόνο να μη συμπεριφέρονται οι ίδιοι σεξιστικά αλλά και να κατακρίνουν δημόσια και ανοιχτά τέτοιες συμπεριφορές. Μια εταιρεία θα πρέπει ακόμη να εξασφαλίζει ότι τα θύματα δεν θα στοχοποιηθούν και η αναφορά τέτοιων περιστατικών θα γίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο που θα εγγυάται την ασφάλειά τους. Τέλος, είναι σημαντική η θέσπιση διαδικασίας κυρώσεων προς τους ενόχους της σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς αν υπάρχει ανοχή δε θα λειτουργήσει τίποτε από τα παραπάνω».

Στο ειδικά διαμορφωμένο virtual booth της Schneider Electric δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της εταιρείας και να ενημερωθούν περαιτέρω σχετικά με τη στρατηγική της για την ένταξη και τη διαφορετικότητα, καθώς και για τα προγράμματα που υλοποιεί για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων της, όπως την Παγκόσμια Πολιτική Οικογενειακής Άδειας, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Αναγνώρισης, τις Γενικές Αρχές Ευελιξίας και την Ισότητα μεταξύ των φύλων.

Η εταιρεία έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στις πρακτικές και πολιτικές που ακολουθεί για την ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον και τις ίσες αμοιβές, τη διαφάνεια και την διασφάλιση ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Exit mobile version