HUAWEI WATCH GT 3 Review: όλα όσα χρειάζεσαι σε ένα premium smartwatch

HUAWEI WATCH GT 3 46mm Review

Τα είδαμε για πρώτη φορά στο πρόσφατο event της HUAWEI στη Βιέννη και τώρα βρίσκονται ήδη στο δρόμο για τα ράφια των καταστημάτων. Φυσικά, μιλάμε για τα ολοκαίνουρια smartwatches της εταιρείας –και ο λόγος που χρησιμοποιούμε πληθυντικό είναι πως το HUAWEI WATCH GT 3 κυκλοφορεί σε εκδόσεις 46mm και 42mm.

Μπορεί, λοιπόν, στη Βιέννη το σόου να ήταν αφιερωμένο στο HUAWEI nova 9 και να περιεργαστήκαμε τα HUAWEI WATCH GT 3 για λίγα μόνο λεπτά, όμως τα νέα έξυπνα ρολόγια έφτασαν στα γραφεία μας πριν λίγες εβδομάδες και, έτσι, είχαμε όλο τον χρόνο να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές τους στην πράξη.

HUAWEI WATCH GT 3 46mm: με τη γοητεία του κλασικού

Με δεδομένο πως τα wearables όπως τα έξυπνα ρολόγια έχουν πλέον κατακτήσει τη δική τους, ξεχωριστή θέση στη βιομηχανία της μόδας, αποτελώντας ένα μέσο έκφρασης της προσωπικότητας και του στιλ μας, το νέο HUAWEI WATCH GT 3 υιοθετεί έναν κλασικό, premium σχεδιασμό, με λογικό κόστος.

Φτιαγμένο για τους χρήστες που επιθυμούν να τονώσουν το στιλ αλλά και την αυτοπεποίθησή τους, το HUAWEI WATCH GT 3 είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο των Gran Tourer αγωνιστικών αυτοκινήτων, παντρεύοντας τη δυναμική εμφάνιση με εξαιρετικές επιδόσεις και αυτονομία. Για τα τελευταία, θα αναφερθούμε εκτενώς στη συνέχεια.

Χάρη στον κλασικό του σχεδιασμό, λοιπόν,  το HUAWEI WATCH GT 3 ταιριάζει με άνεση σε οποιοδήποτε στιλ. Μπορείς εξάλλου να αλλάξεις πανεύκολα λουράκι και πρόσοψη (στο HUAWEI Health υπάρχουν διαθέσιμα αμέτρητα watch faces), για να το μετατρέψεις από ένα σπορ ρολόι για τις προπονήσεις σου στο τρέξιμο και στην κολύμβηση, σε ένα ρολόι-κόσμημα για τις βραδινές σου, πιο επίσημες εξόδους.

Η κάσα του ρολογιού (πάχους 11 χιλ.) είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, με πραγματικά φοβερή προσοχή στη λεπτομέρεια. Η περιστρεφόμενη κορώνα (με απτική ανάδραση) και το πλήκτρο που βρίσκονται στη δεξιά της πλευρά είναι εξίσου στιβαρά, διαλύοντας κάθε αμφιβολία που ίσως να είχες για την αντοχή τους. Το HUAWEI WATCH GT 3 είναι ένα ρολόι που μπορεί να σε συντροφεύει κάθε στιγμή της ημέρας, για πολλά χρόνια.

Το καντράν του ρολογιού έχει αναβαθμιστεί σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, τόσο σε ανάλυση όσο και σε μέγεθος. Πιο συγκεκριμένα, το HUAWEI WATCH GT 3 46mm έρχεται τώρα με AMOLED οθόνη 1,43 ιντσών ανάλυσης 466×466 pixels (με Gorilla Glass 3 προστασία), που μεταφράζεται σε πυκνότητα pixels 326 ppi. Αξίζει επίσης να σταθούμε στην εξαιρετική διαύγεια του κυρτού, 3D γυαλιού, που επιτρέπει στον χρήστη να εστιάσει με μια ματιά στις πληροφορίες που απεικονίζονται στην οθόνη του ρολογιού, από οποιαδήποτε γωνία θέασης και σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Αυτές είναι, εξάλλου, οι μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που δίνουν στις συσκευές τον premium χαρακτήρα τους.

Η πίσω πλευρά του ρολογιού, είναι κατασκευασμένη από συνθετικό υλικό πολυμερών ινών, που προσφέρει αυξημένη αντοχή, καθώς και την απαραίτητη εργονομία και άνεση που χρειάζεται σε μια συσκευή που θέλεις να έχεις στον καρπό σου μέρα – νύχτα. Όσο για τo μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι της Elite Edition που είχαμε στη διάθεσή μας, είναι όσο υπέροχο δείχνει στις φωτογραφίες και μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις κομμάτια για να έρθει ακριβώς στα μέτρα σου. Το HUAWEI WATCH GT 3 46mm κυκλοφορεί επίσης σε πιο προσιτές εκδόσεις με φθορο-ελαστομερές («λαστιχένιο») ή δερμάτινο λουράκι και είναι συμβατό με λουράκια πλάτους 22mm.

Σύμμαχός σου για μια καλύτερη ζωή!

Το HUAWEI WATCH GT 3 είναι, λοιπόν, ένα smartwatch με σούπερ εμφάνιση και πολυτελή κατασκευή. Τι γίνεται, όμως, με τα smart χαρακτηριστικά του; Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το νέο smartwatch της HUAWEI «τρέχει» Harmony OS και πηγαίνει «σφαίρα». Κάθε εντολή εκτελείται σχεδόν ακαριαία και το μενού είναι ιδιαίτερα εύχρηστο, προσφέροντας συνολικά μια άρτια εμπειρία χρήσης.

Είναι συμβατό με όλα τα Android smartphones αλλά και με τα iPhone (με ελαφρώς περιορισμένες δυνατότητες στην περίπτωση του iOS), ενώ μπορείς να κατεβάσεις πρόσθετα apps στο ρολόι, μέσω του app HUAWEI Health. Η ποικιλία των apps είναι προς το παρόν περιορισμένη, όμως μεταξύ των διαθέσιμων θα βρεις αρκετά χρήσιμα, όπως για παράδειγμα το Petal Maps, για να έχεις οδηγίες πλοήγησης απευθείας στον καρπό σου (χρήσιμο αν κινείσαι με ποδήλατο ή πατίνι), apps που υπενθυμίζουν στον  χρήστη τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής και apps εκγύμνασης, όπως το Fitify Workouts.

Βέβαια, οι ενσωματωμένες λειτουργίες του HUAWEI WATCH GT 3, είναι βέβαιο πως θα καλύψουν απόλυτα την πλειονότητα των χρηστών που έχουν βάλει στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, στο δρόμο για την κατάκτηση της πολυπόθητης ευεξίας.

Το HUAWEI WATCH GT 3 δεν μετράει απλώς με ακρίβεια τον χρόνο όπως ένα καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι, αλλά καταγράφει με εξαιρετική ακρίβεια και τους καρδιακούς σου παλμούς. H αναβαθμισμένη τεχνολογία παρακολούθησης καρδιακών παλμών HUAWEI TruSeen 5.0+ έρχεται πλέον με οκτώ φωτοδιόδους σε κυκλική διάταξη και δύο πηγές φωτός, ενώ χάρη στην άψογη εφαρμογή του ρολογιού στον καρπό, μειώνονται οι παρεμβολές από το φως του περιβάλλοντος. Ο αλγόριθμος ΑΙ έχει επίσης αναβαθμιστεί, για να φιλτράρει αποτελεσματικότερα τα θορυβώδη σήματα –και όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ακριβέστερες μετρήσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια άσκησης.

Ακριβέστερη είναι και η μέτρηση του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα, με επιλογή για εικοσιτετράωρη παρακολούθηση εφόσον το επιθυμείς.  Το HUAWEI WATCH GT 3 διαθέτει επίσης αισθητήρα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας δέρματος, ενώ με την τεχνολογία HUAWEI TruSleep 2.0, παρακολουθεί την ποιότητα του ύπνου σου, για να σε βοηθήσει να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι αποτελεσματικότερα.

Το HUAWEI WATCH GT 3 είναι όμως και ένας άψογος προσωπικός γυμναστής –και ειδικά στο τρέξιμο, μπορείς πλέον να προπονείσαι σαν επαγγελματίας. Με τη βοήθεια της ΑΙ και δείκτες παρακολούθησης όπως ο ρυθμός, ο καρδιακός ρυθμός και η απόσταση τρεξίματος, αξιολογεί έξυπνα τον δείκτη τρεξίματος, το stress της προπόνησης, καθώς και το φόρτο προπόνησης, το επίπεδο αποκατάστασης και τον καρδιακό ρυθμό αποκατάστασης, παρέχοντας επαγγελματικές συμβουλές για να σχεδιάσεις καλύτερα τις προπονήσεις σου.

Εκτός από το τρέξιμο, υποστηρίζει περισσότερα από 100 αθλήματα, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμβηση (είναι αδιάβροχο 5ΑΤΜ), σχοινάκι, γιόγκα και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειώσουμε πως αν προπονείσαι σε εξωτερικούς χώρους, το GPS διπλής συχνότητας εντοπίζει με ακρίβεια τη θέση σου (και διαθέτει λειτουργία Route Back). Επιπρόσθετα, η νέα λειτουργία Healthy Living, σε παρακινεί να υιοθετήσεις καλές συνήθειες, όπως για παράδειγμα να πίνεις περισσότερο νερό ή να γελάς πιο συχνά, με έξυπνα reminders.

Ενσωματώνοντας ηχείο και μικρόφωνο, το HUAWEI WATCH GT 3 σού δίνει επίσης τη δυνατότητα να απαντήσεις στις τηλεφωνικές σου κλήσεις απευθείας από το ρολόι –μια λειτουργία που αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη στην καθημερινότητα. Απεικονίζει επίσης ειδοποιήσεις από το smartphone σου, αν και δε μπορείς να εκτελέσεις κάποια επιπλέον ενέργεια, για παράδειγμα να απαντήσεις σε ένα μήνυμα στο WhatsApp ή σε ένα email.

Πόσο κρατάει όμως η μπαταρία του HUAWEI WATCH GT 3 46mm; Σύμφωνα με την ίδια τη HUAWEI, μια πλήρης φόρτιση στην ασύρματη βάση του (που ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου δύο ώρες) είναι αρκετή για 14 ημέρες τυπικής ή 8 ημέρες εντατικής χρήσης. Στην περίπτωσή μας, με αρκετές δεκάδες ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, μερικές μικρής διάρκειας τηλεφωνικές κλήσεις από το smartwatch, δύο ημίωρες προπονήσεις τρεξίματος την εβδομάδα (σε εξωτερικό χώρο), ενεργή την συνεχή παρακολούθηση καρδιακών παλμών και χρήση και κατά τη διάρκεια της νύχτας για την παρακολούθηση του ύπνου, χρειάστηκε να τοποθετήσουμε το ρολόι στον φορτιστή του τη 12η μέρα. Συνεπώς, η αυτονομία του HUAWEI WATCH GT 3 46mm είναι σίγουρα ένα από τα πολύ δυνατά του χαρτιά.

HUAWEI WATCH GT 3 42mm: το νέο σύμβολο ομορφιάς

Εκτός από το HUAWEI WATCH GT 3 46mm, είχαμε στη διάθεση μας και το WATCH GT 3 42mm, στην Elegant Edition. Από πλευράς δυνατοτήτων και λειτουργιών, το μοντέλο των 42mm δεν υστερεί σε τίποτα απολύτως σε σύγκριση με το μεγαλύτερό του «αδερφάκι», συνεπώς και εδώ, ισχύουν όλα όσα γράψαμε παραπάνω για το WATCH GT 3 46mm.

Οι μοναδικές διαφορές εντοπίζονται στο μέγεθος του ρολογιού (που είναι προφανώς μικρότερο) και στην αυτονομία . Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι του HUAWEI WATCH GT 3 42mm είναι πιο λεπτή στα 10,2 χιλιοστά, ενώ χωρίς το λουράκι (πλάτους 20mm) ζυγίζει μόλις 35 γραμμάρια. Όσο για την AMOLED οθόνη των 1,32 ιντσών, έρχεται με την ίδια, υψηλή ανάλυση 466×466 pixels. Το μικρότερο μέγεθος του ρολογιού συνεπάγεται αναγκαστικά μικρότερη μπαταρία, έτσι το HUAWEI WATCH GT 3 42mm προσφέρει αυτονομία 7 ημερών κανονικής χρήσης ή 4 ημερών εντατικής χρήσης. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, χρειάστηκε να το τοποθετήσουμε στη βάση ασύρματης φόρτισης την 5η ημέρα την πρώτη φορά και την 6η ημέρα, τη δεύτερη.

Βέβαια, αυτό που καθιστά το μοντέλο των 42mm πραγματικά μοναδικό, είναι το design του. Είναι μια από εκείνες τις φορές που αισθανόμαστε πως οι λέξεις είναι «φτωχές» για να περιγράψουν πόσο όμορφο είναι το HUAWEI WATCH GT 3 42mm –και ειδικά η Elegant Edition με λουράκι Milanese που είχαμε στη διάθεσή μας.

Όσο ελκυστικό είναι το HUAWEI WATCH GT 3 46mm για το ανδρικό κοινό, άλλο τόσο είναι το μοντέλο των 42mm για το γυναικείο. Πρόκειται για ένα smartwatch-κόσμημα, στη γοητεία του οποίου δύσκολα μπορείς να αντισταθείς.

Το αποκλειστικό λουράκι Milanese της Elegant Edition έρχεται με σχεδιασμό εμπνευσμένο απ’ τη βιομηχανία της ένδυσης και, πιο συγκεκριμένα, των πλεκτών: οι παράλληλες και οι διαμήκεις πλέξεις, σχηματίζουν ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο μοτίβο ρόμβου. Η μοναδική αυτή διεργασία «πλεξίματος» και το γυάλισμα του πλέγματος από ανοξείδωτο ατσάλι, κάνουν το λουράκι να μοιάζει βγαλμένο από κάποιο εργαστήριο κοσμημάτων, ενώ παράλληλα του δίνουν μια υπέροχη αίσθηση στην αφή!

Επιπλέον, είναι πολύ άνετο κατά τη χρήση -μπορείς να το προσαρμόσεις με απόλυτη ακρίβεια στο μέγεθος του καρπού σου και κουμπώνει με ασφάλεια μαγνητικά. Σε συνδυασμό με τη μίνιμαλ, χρυσού χρώματος κάσα και τις πλούσιες δυνατότητές του, το HUAWEI WATCH GT 3 42mm είναι ένα απ’ τα πιο εντυπωσιακά γυναικεία smartwatches που έχουμε δει μέχρι σήμερα!

Συνοψίζοντας

Η HUAWEI έχει μεγάλη παράδοση στα έξυπνα ρολόγια και συνεχίζει να εξελίσσει την κατηγορία με σταθερά βήματα σε κάθε γενιά.

Τόσο το HUAWEI WATCH GT 3 των 46mm, όσο και το μοντέλο των 42mm ξεχωρίζουν για τις πληθωρικές τους λειτουργίες ευεξίας / fitness, τις μετρήσεις ακριβείας, αλλά και τη μεγάλη αυτονομία τους, που θα σε απαλλάξει από την -σχεδόν- καθημερινή φόρτιση του ανταγωνισμού.

Επιπρόσθετα, είναι μάλλον απίθανο να βρεις άλλο smartwatch σε αυτή την κατηγορία τιμής με τόσο καλή ποιότητα κατασκευής και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό!  Το HUAWEI WATCH GT 3 δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει το smartphone σου, αλλά να το συμπληρώσει –και τα καταφέρνει εξαιρετικά.

Το HUAWEI WATCH GT 3 κάνει επίσημα πρεμιέρα στην ελληνική αγορά στις 6 Δεκεμβρίου, ωστόσο είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της HUAWEI, με δώρο ένα επιπλέον λουράκι. Οι τιμές για το HUAWEI WATCH GT 3 46mm ξεκινούν από τα €269 για τις Active και Classic Edition (με φθορο-ελαστομερές και καφέ δερμάτινο λουράκι αντίστοιχα), ενώ για το μοντέλο των 42mm από τα €269 για την Elegant Edition με λευκό δερμάτινο λουράκι.

Exit mobile version