HUAWEI WATCH Fit Review: το στιλάτο entry-level smartwatch

HUAWEI WATCH Fit Review

Φαντάσου κάτι ανάμεσα στο HUAWEI Band 4 και τη σειρά έξυπνων ρολογιών HUAWEI WATCH GT 2. Αυτό ακριβώς είναι το νέο HUAWEI WATCH Fit. Ένα σούπερ στιλάτο smartwatch που έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στις δύο παραπάνω κατηγορίες και να συμπληρώσει το οικοσύστημα wearables της HUAWEI, που πλέον προσφέρει επιλογές για όλους τους χρήστες, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες τους.

Ακολουθεί τις τάσεις της μόδας

Το HUAWEI WATCH Fit φιλοδοξεί να γίνει το άλλο σου μισό στις προπονήσεις, όπως εξάλλου δηλώνει ξεκάθαρα η λέξη “Fit” στο όνομά του. Την ίδια στιγμή όμως, από την πρώτη κιόλας επαφή μαζί του, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για ένα smartwatch φτιαγμένο για τους fashion conscious καταναλωτές.

Ακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, οι άνθρωποι της HUAWEI δημιούργησαν ένα έξυπνο ρολόι που θα σε βοηθήσει, εκτός των άλλων, να ανανεώσεις το καθημερινό σου στιλ. Πρόκειται, μάλιστα, για το πρώτο smartwatch της εταιρείας με ορθογώνια οθόνη. To HUAWEI WATCH Fit κυκλοφορεί σε τρία τέλεια χρώματα για να διαλέξεις, Sakura Pink, Graphite Black και Mint Green -εμείς είχαμε στη διάθεσή μας τη Graphite Black έκδοση.

Το WATCH Fit είναι κατασκευασμένο από ποιοτικό πολυμερές υλικό, με ένα μεταλλικού τύπου ματ φινίρισμα περιμετρικά. Στη πάνω πλευρά του δεσπόζει η AMOLED οθόνη αφής των 1,64 ιντσών (HD ανάλυσης 280×456 pixels, που μεταφράζεται σε 326 ppi), η οποία καλύπτεται από ένα κυρτό 2,5D γυαλί που δένει πολύ αρμονικά με το υπόλοιπο σώμα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η αναλογία οθόνης προς σώμα είναι 70%, ενώ η μεγάλη της διαγώνιος σημαίνει πως υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορείς να διαβάζεις άνετα τις πληροφορίες που απεικονίζονται σε αυτή. Στη δεξιά πλευρά του WATCH Fit θα βρεις το μοναδικό πλήκτρο της συσκευής και στην πίσω πλευρά, φιλοξενούνται ο αισθητήρας καρδιακού ρυθμού / SpO2 και τα pins φόρτισης.

Αν προτιμάς, λοιπόν, να έχεις στον καρπό σου κάτι λιγότερο ογκώδες από ένα κλασικό smartwatch με κυκλική οθόνη, αλλά με μεγαλύτερη οθόνη και περισσότερες δυνατότητες από ένα fitness band, το HUAWEI WATCH Fit είναι η ιδανική επιλογή, χάρη στο compact μέγεθός του. Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, το WATCH Fit ζυγίζει μόνο 21 γραμμάρια χωρίς το πολύ απαλό στην αφή λουράκι σιλικόνης και το πάχος του είναι μόλις 10,7 χιλιοστά. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να είναι φοβερά άνετο όταν το φοράς, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εφόσον επιθυμείς να μάθεις πόσο ποιοτικός είναι ο ύπνος σου.

Ένας personal trainer στο χέρι σου

To HUAWEI WATCH Fit είναι ένα προσιτό, στιλάτο smartwatch που παίρνει το fitness στα σοβαρά. Απόδειξη για αυτό αποτελεί και το γεγονός πως πρόκειται για το πρώτο smartwatch της HUAWEI που ενσωματώνει προπονήσεις με animations επίδειξης των ασκήσεων. Πιο αναλυτικά, στο WATCH Fit θα βρεις 12 μαθήματα fitness σύντομης διάρκειας (από 3 μέχρι 18 περίπου λεπτά), που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ή και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση ακόμα και τις μέρες που ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος. Για παράδειγμα, το μάθημα με τις ασκήσεις χαλάρωσης των ώμων και του αυχένα μας ήταν πολύ χρήσιμο τις μέρες που υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας στο γραφείο. Θα βρεις επίσης ένα εξάλεπτο μάθημα αν θες να γυμνάζεσαι στη δουλειά, δύο μαθήματα ειδικά για κοιλιακούς και αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα.

Πέρα όμως από τα μαθήματα fitness, το WATCH Fit διαθέτει πολλές από τις λειτουργίες που αγαπήσαμε στο premium WATCH GT 2 Pro. Για την ακρίβεια, έρχεται με 96 προγράμματα άθλησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 13 μαθήματα για τρέξιμο -με τις επιδόσεις του HUAWEI WATCH Fit στο συγκεκριμένο σπορ να είναι άψογες, χάρη στο ενσωματωμένο GPS και το feedback σε πραγματικό χρόνο. Είναι επίσης αδιάβροχο (5 ΑΤΜ) για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα σε προπονήσεις κολύμβησης σε πισίνα ή θάλασσα. Όλες οι λεπτομερείς μετρήσεις που καταγράφονται για τις διάφορες δραστηριότητές σου, συγκεντρώνονται στη συνέχεια στο HUAWEI Health app για Android, που παρέχει μια επιστημονικού επιπέδου ανάλυση των δεδομένων.

To HUAWEI WATCH Fit είναι ένα προσιτό, στιλάτο smartwatch που παίρνει το fitness στα σοβαρά.

To HUAWEI WATCH Fit φροντίζει παράλληλα και για την ευεξία του κατόχου του. Με την τεχνολογία παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού HUAWEI TruSeen 4.0, μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια τον καρδιακό σου ρυθμό σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμα και όταν κοιμάσαι. Μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει μετρήσεις του κορεσμού οξυγόνου (SpO2), να σε βοηθήσει με χρήσιμες συμβουλές να βελτιώσεις τον ύπνο σου χάρη στην τεχνολογία παρακολούθησης ύπνου HUAWEI TruSleep 2.0, καθώς και να καταπολεμήσεις το άγχος σου -ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις- με την τεχνολογία HUAWEI TruRelax.

Κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη

Μιας και μιλάμε για ένα smartwatch, το HUAWEI WATCH Fit διαθέτει και όλες εκείνες τις λειτουργίες που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Οι ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές που εσύ θα επιλέξεις εμφανίζονται απευθείας στον καρπό σου, όπως επίσης και οι ειδοποιήσεις για κλήσεις και συμβάντα ημερολογίου, ώστε να μη σου ξεφεύγει τίποτα. Μπορείς επίσης να ελέγξεις την αναπαραγωγή της μουσικής σε Android smartphones και, αν το smartphone σου είναι HUAWEI, να χρησιμοποιήσεις το WATCH Fit και ως απομακρυσμένο πλήκτρο απελευθέρωσης κλείστρου, για τη λήψη φωτογραφιών.

Το λειτουργικό σύστημα της HUAWEI ανταποκρίθηκε ταχύτατα στις εντολές μας και δεν μας προβλημάτισε καθόλου κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Επιπλέον, η αυτόματη φωτεινότητα της AMOLED οθόνης λειτουργεί πολύ καλά, με αποτέλεσμα να παραμένει ευανάγνωστη, με ζωντανά χρώματα ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους με έντονο ηλιακό φως. Σημαντικό για μια χώρα όπως η Ελλάδα, με ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

Φυσικά,  μπορείς να διαλέξεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία watch faces, καθένα εκ των οποίων απεικονίζει διαφορετικά δεδομένα. Σε κάποια από αυτά τα watch faces, τα δεδομένα που απεικονίζονται είναι παραμετροποιήσιμα. Μπορείς, δηλαδή, αντί για τις θερμίδες που έχεις κάψει ή τα βήματά σου, να επιλέξεις να εμφανίζονται πληροφορίες για τον καιρό, το επίπεδο του στρες σου, μια συντόμευση για άμεση πρόσβαση στις ασκήσεις αναπνοής και πολλά άλλα. Το HUAWEI WATCH Fit διαθέτει και 6 always-on watch faces, ωστόσο η χρήση τους μειώνει αισθητά την αυτονομία της συσκευής (περίπου στο μισό). Τουλάχιστον, είναι ωραίο να ξέρεις πως έχεις την επιλογή.

Για το τέλος, αφήσαμε την αυτονομία, που για άλλη μια φορά είναι κορυφαία, με τη HUAWEI να υπόσχεται διάρκεια μπαταρίας 10 ημερών. Στην πράξη, με κανονική χρήση (αρκετές ειδοποιήσεις και με καταγραφή προπονήσεων τις 4 ημέρες, όχι όλες με GPS), η μπαταρία του έφτασε άνετα τις 6 ημέρες και πιθανότατα να έβγαζε και μια 7η, συνεπώς με πιο light χρήση μπορεί να έρθει κοντά στους αριθμούς της εταιρείας. Αν σκεφτείς πόσο μικρό και ελαφρύ είναι το WATCH Fit, η αυτονομία του κρίνεται εξαιρετική. Ουσιαστικά, θα χρειαστεί να το φορτίζεις περίπου μια φορά την εβδομάδα μέσω του μικροσκοπικού φορτιστή που θα βρεις στη συσκευασία. Ακόμα όμως κι αν ξεχαστείς, με περίπου 5 λεπτά φόρτισης μπορείς να έχεις μια ημέρα χρήσης.

Συνοψίζοντας

Παρόλο που υπολείπεται ελαφρώς σε χαρακτηριστικά από τα high-end smartwatches της εταιρείας, το HUAWEI WATCH Fit καταφέρνει να ξεχωρίσει στα entry-level έξυπνα ρολόγια, ειδικά αν συνυπολογίσεις πως θα το βρεις στην ελληνική αγορά στην αρκετά προσιτή τιμή των €129. Με αυτά τα χρήματα θα έχεις στα χέρια σου ή, καλύτερα, στο χέρι σου ένα smartwatch με πληθωρικά fitness χαρακτηριστικά, αξιόλογες δυνατότητες και μεγάλη αυτονομία. Επιπλέον, σε κερδίζει αμέσως με τη μοδάτη, σύγχρονη και χωρίς υπερβολές εμφάνισή του και είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα smartwatch πολύ ικανό, αλλά λιγότερο ογκώδες.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως πραγματοποιώντας την προπαραγγελία σου μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της HUAWEI μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, παίρνεις δώρο την έξυπνη ζυγαριά HUAWEI Mirror Smart Scale, αξίας €29,90.

Exit mobile version