i-TECH4u

TO No1
FREE PRESS
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

  • NEWS
  • MASTER TOPICS
  • WHAT’S HOT
    • TECH
    • GADGETS & GEAR
    • GAMES
  • LIFESTYLE
    • BUZZ
    • TV SHOWS & MOVIES
    • MUSIC
  • ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
    • ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    • ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Κανένα Αποτέλεσμα
Δες Όλα τα Αποτελέσματα
i-TECH4u
Κανένα Αποτέλεσμα
Δες Όλα τα Αποτελέσματα

Επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής από τον Όμιλο OTE και την Intracom Telecom

28 νέοι σταθμοί τηλεϊατρικής και 90 συστήματα κατ’ οίκον παρακολούθησης ασθενών σε 22 νησιά.

29/07/2020
στην κατηγορία News
Επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής από τον Όμιλο OTE
8
SHARES
402
VIEWS
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Την επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) σε ακόμη 22 νησιά του βόρειου και του νότιου Αιγαίου, ανέλαβαν ο Όμιλος ΟΤΕ και η Intracom Telecom. Πρόκειται για ένα έργο της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η Υ.ΠΕ.), με το οποίο ακόμη περισσότεροι κάτοικοι κι επισκέπτες των νησιών θα αποκτήσουν ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ, αντίστοιχες με των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, χάρη στην τεχνολογία.

Στο αναβαθμισμένο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής θα ενταχθούν, μέσα στον επόμενο χρόνο, το Αγαθονήσι, ο Άγιος Ευστράτιος, η Ανάφη, η Αντίπαρος, οι Αρκιοί, η Δονούσα, η Κύθνος, η Ηρακλειά, η Θηρασιά, η Θύμαινα, η Κέα, η Κίμωλος, τα Κουφονήσια, οι Λειψοί, η Σέριφος, η Σίκινος, η Σχοινούσα, η Τέλενδος, η Φολέγανδρος, η Χάλκη, τα Ψαρά και η Ψέριμος. Από τους 28 νέους σταθμούς τηλεϊατρικής που θα εγκατασταθούν συνολικά και θα διασυνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο, οι 26 θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Ιατρεία των νησιών, ένας στο κέντρο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα και ένας στο Κατάστημα Κράτησης της Κω. Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν και 90 συστήματα κατ’ οίκον παρακολούθησης ασθενών, των οποίων η μετακίνηση από την οικεία τους στα Κέντρα Υγείας καθίσταται δυσχερής. Το ΕΔΙΤ υλοποιείται με τον προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρείας Cisco.

Μετά την επέκτασή του, το ΕΔΙΤ θα διαθέτει συνολικά 71 μονάδες τηλεϊατρικής, οι οποίες θα ενώνουν 52 νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας. Με τον τρόπο αυτό θα προσομοιώνεται ψηφιακά η φυσική παρουσία του ιατρού στο χώρο που βρίσκεται ο ασθενής και θα μηδενίζεται η απόσταση μεταξύ των πιο απομακρυσμένων νησιών και των μεγάλων νοσοκομείων, περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και αεροδιακομιδές, ενώ αποφορτίζονται τα εξωτερικά ιατρεία.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη μέρα είχα πει ότι για εμάς είναι πρώτα ο Ασθενής. Η επέκταση της τηλεϊατρικής σε 22 νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου έρχεται να παντρέψει τη νησιωτικότητα, η οποία για μας είναι πλεονέκτημα και όρος εθνικής επιβίωσης, με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών σε όλες τις δομές υγείας, που είναι ο μεγάλος μας στόχος ώστε να δημιουργήσουμε το ΕΣΥ του 21ου αιώνα. Στο Υπουργείο Υγείας, εργαζόμαστε καθημερινά ώστε όλο και περισσότεροι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες των όμορφων νησιών μας να απολαμβάνουν καλύτερες, ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας».

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σύμμαχο και για την Υγεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής. Στα χέρια εξειδικευμένων ιατρών, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για να προσφέρονται υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των μεγάλων αστικών κέντρων, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα νησιά. Είμαστε υπερήφανοι που με αυτό το έργο κάνουμε πράξη το όραμα της COSMOTE, για έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ο Γενικός Διευθυντής της Intracom Telecom, κ. Νίκος Βελέντζας, σημείωσε: «Έχοντας ως όραμα τη χρήση τεχνολογιών για τη βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης των πολιτών και διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία σε υλοποιήσεις τηλεπικοινωνιακών υποδομών & έργων υψηλής τεχνολογίας, συμμετέχουμε ενεργά στην επέκταση ενός σημαντικού έργου το οποίο αναβαθμίζει την εικόνα του συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών έχουν πλέον τη δυνατότητα να διευρύνουν σταδιακά και αποτελεσματικά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής της Intracom Telecom».

Εκτός από υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλεσυμβουλευτικής, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής προσφέρει υπηρεσίες τηλε-εκπαίδευσης για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε πραγματικό χρόνο. Τόσο η δημιουργία, όσο και η επέκταση του ΕΔΙΤ, χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Πώς λειτουργεί το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής

Οι μονάδες τηλεϊατρικής εγκαθίστανται στα κέντρα υγείας των νησιών και τα διασυνδέουν με κεντρικά νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας. Κάθε μονάδα αποτελείται από έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, ο οποίος διαθέτει κάμερα υψηλής ευκρίνειας, οθόνη και ειδικά ιατρικά όργανα που αναμεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τις ενδείξεις των εξετάσεων. Μέσω αυτών, οι γιατροί στα νησιά εξετάζουν τους ασθενείς τους και επικοινωνούν με γιατρούς-συμβούλους των κεντρικών νοσοκομείων, βλέποντας ο ένας τον άλλο σε φυσικό μέγεθος. Μέσω των ιατρικών οργάνων που είναι συνδεδεμένα με την πλατφόρμα, όλες οι ενδείξεις από τις εξετάσεις, που διενεργούνται από τον ιατρό/νοσοκόμο-συνοδό, είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο στον εξειδικευμένο ιατρό-σύμβουλο που συμμετέχει στην εξέταση από κάποια απομακρυσμένη τοποθεσία. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο ασθενής κι ο ιατρός έχουν άμεση επικοινωνία χωρίς παρεμβολές ή καθυστερήσεις στο χρονισμό εικόνας και ήχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα τηλεδιάσκεψης που υπάρχει σε κάθε σταθμό, διευκολύνει την σχέση μεταξύ ιατρού συμβούλου και θεράποντα ιατρού προς όφελος του ασθενούς καθώς επιτρέπει την απρόσκοπτη και άμεση επικοινωνία όλων των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των ραντεβού.

4 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας

Η επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής αποτελεί συνέχεια του έργου της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, που υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ το 2016 έχοντας ως και υπεργολάβο την Intracom Telecom. Με την ολοκλήρωση της υλοποίηση της πρώτης φάσης ανάπτυξης του ΕΔΙΤ, εγκαταστάθηκαν σταθμοί τηλεϊατρικής σε 30 κέντρα υγείας νησιών του Αιγαίου, 12 περιφερειακά και κεντρικά νοσοκομεία κι ένας στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας. Τα 30 νησιά που καλύπτει ήδη το ΕΔΙΤ είναι η Αμοργός, η Άνδρος, η Αστυπάλαια, η Ικαρία, η Ίος, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελλόριζο, τα Κύθηρα, η Κως, η Λέρος, η Λέσβος, η Λήμνος, η Μήλος, η Μύκονος, η Νάξος, η Νίσυρο, οι Οινούσσες, η Πάρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σίφνος, η Σύμη, η Σύρος, η Τήλος, η Τήνος, οι Φούρνοι και η Χίος.

Μέχρι σήμερα, μέσω του ΕΔΙΤ, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 4500 «τηλεραντεβού», 290 εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 68.000 τηλεδιασκέψεις για διάφορα θέματα, με στόχο την υποβοήθηση του έργου των επαγγελματιών υγείας. Το ΕΔΙΤ έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση υπηρεσιών Υγείας που απολαμβάνουν οι κάτοικοι των νησιών και τη μείωση των άσκοπων μετακινήσεων κι αεροδιακομιδών προς τα αστικά κέντρα. Οι πιο συχνές κατηγορίες εξετάσεων μέσω τηλεϊατρικής είναι παιδοψυχιατρικές, ενδοκρινολογικές, διαβητολογικές, ψυχιατρικές και ογκολογικές.

Υπεύθυνη για τη διαχείριση του ΕΔΙΤ είναι η 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, η οποία μέσω του Help desk, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της, διασφαλίζει καθημερινά την ομαλή του λειτουργία.

Διάβασε περισσότερα για: Intracom TelecomOmilos OTE

Stay connected με το i-TECH4u - ακολούθησέ μας στο Google News

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δωρεά επικοινωνία από τη WIND για την εφαρμογή Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Κρουσμάτων Covid-19

ΕΠΟΜΕΝΟ

Μεγαλώνοντας παιδιά στην εποχή των social media. Σκέψου πριν κοινοποιήσεις.

Δείτε Επίσης

News

H Dell Technologies παρουσιάζει το Concept Nyx

03/02/2023
News

Γιατί τα δεδομένα σας είναι πιο πολύτιμα από όσο νομίζετε

03/02/2023
News

Samsung Galaxy S23: οι προ-παραγγελίες για τη νέα premium σειρά ξεκίνησαν στα Public

03/02/2023
News

Η Kyndryl στην Ελλάδα, έναν χρόνο μετά

03/02/2023
News

Η Logitech G λανσάρει τα πρώτα gaming earbuds: τα Logitech G FITS

02/02/2023
News

Νέα σειρά Samsung Galaxy S23: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

02/02/2023

Σχόλια

  • Trending
  • Σχόλια
  • Τελευταία
HUAWEI FreeBuds 5i: πραγματικά ποιοτικός ήχος χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Huawei FreeBuds 5i Review: τα καλύτερα TWS ακουστικά, με τιμή κάτω από 100 ευρώ

30/01/2023

Δικαίωμα αποσύνδεσης: μήπως η δουλειά έχει μπει για τα καλά στην κοινωνική ζωή σας;

27/01/2023

Samsung Odyssey Neo G7 43″: το πρώτο Mini-LED Flat Gaming Monitor

27/01/2023

Ξεκινά η διάθεση ψηφιακών υπηρεσιών COSMOTE με επιδότηση 90% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

31/01/2023

H Dell Technologies παρουσιάζει το Concept Nyx

03/02/2023

Γιατί τα δεδομένα σας είναι πιο πολύτιμα από όσο νομίζετε

03/02/2023

Samsung Galaxy S23: οι προ-παραγγελίες για τη νέα premium σειρά ξεκίνησαν στα Public

03/02/2023

Το Disney+ ξεκινάει την αντίστροφη μέτρηση για τον τρίτο κύκλο του «The Mandalorian»

03/02/2023

#127 | Special Edition 2022

i-TECH4u

Aπό τον Απρίλιο του 2010 μέχρι σήμερα, το i-TECH4u είναι το leading free press τεχνολογίας και ηλεκτρονικής διασκέδασης στην Ελλάδα, με ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε Αθήνα και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Διάβασε Περισσότερα

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

© 2020 Brainstorm iD - Created in-house, with lots of ♥

Κανένα Αποτέλεσμα
Δες Όλα τα Αποτελέσματα
  • NEWS
  • MASTER TOPICS
  • WHAT’S HOT
    • TECH
    • GADGETS & GEAR
    • GAMES
  • LIFESTYLE
    • BUZZ
    • TV SHOWS & MOVIES
    • MUSIC
  • ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
    • ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    • ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

© 2020 Brainstorm iD - Created in-house, with lots of ♥

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Το i-TECH4u χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στη σελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση τους. Περισσότερα εδώ.
ΣΥΜΦΩΝΩ✘
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT