Διάκριση για το Αcti9 Active της Schneider Electric

CES 2021 Innovation Awards Honoree.

Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι το Acti9 Active, μέρος του νέου οικοσυστήματος Wiser Energy Center για κατοικίες που παρουσιάστηκε στην CES, διακρίθηκε ως CES 2021 Innovation Awards Honoree. Το Acti9 Active ενισχύει τη δέσμευση της Schneider  Electric να καθιστά τα σπίτια ισχυρά σε θέματα ασφάλειας μέσω διαδικασιών πρόληψης και πρόγνωσης.

Το Acti9 Active δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σπιτιού να αποτρέψουν ηλεκτρικά ατυχήματα και διακοπές ρεύματος

Μέχρι τώρα, τα παραδοσιακά μέτρα ηλεκτρικής ασφάλειας ήταν παθητικά, καθώς οι υπάρχοντες διακόπτες εντοπίζουν βλάβες και σταματούν τη ροή ηλεκτρικού ρεύματος μόλις παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Το Acti9 Active δημιουργεί ασφαλέστερα σπίτια παρακολουθώντας προληπτικά και προειδοποιώντας τους κατοίκους για ηλεκτρικά σφάλματα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, ζημιάς στον εξοπλισμό και συχνών ηλεκτρικών υπερτάσεων, που διευκολύνεται από την ενσωματωμένη εγγενή συνδεσιμότητα.

Με ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων προστασίας και συνδεσιμότητας, το Acti9 Active αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν, ιδανικό για σπίτια αλλά και για μικρά, μεσαία ή μεγάλα κτίρια, προστατεύοντας από ηλεκτρική υπερφόρτωση, υπερβολική τάση, βραχυκύκλωμα, διαρροή ρεύματος και σφάλματα βολταϊκού τόξου.

Με τον ίδιο τρόπο, που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ένα συνδεδεμένο ρολόι για να ελέγξει τον καρδιακό ρυθμό και άλλους δείκτες υγείας, έτσι και το Acti9 Active επιτρέπει την παρακολούθηση της ηλεκτρικής ασφάλειας των σπιτιών (ή των κτιρίων) και ειδοποιεί πριν από οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα. Η ικανότητα πρόληψης ζητημάτων βάσει ιστορικών δεδομένων και τάσεων, δίνει στους ιδιοκτήτες σπιτιών και κτιρίων τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να διορθώσουν το πρόβλημα προτού προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά.

Με τους εκ των προτέρων συναγερμούς, τις υπενθυμίσεις και τη σαφή διάγνωση, περιορίζεται η ανάγκη φυσικού ελέγχου του πίνακα για οποιοδήποτε πρόβλημα ή διακοπή ρεύματος.

Χαρακτηριστικά συστήματος

Το Acti9 Active είναι ένα σημαντικό μέρος του νέου συστήματος Wiser Energy Center λόγω των απίστευτων χαρακτηριστικών ασφαλείας που διαθέτει, καθώς και της ενσωματωμένης συνδεσιμότητας. Επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με το πλήρες οικοσύστημα Wiser, εμπνέει στους ιδιοκτήτες σπιτιών και κτιρίων την εμπιστοσύνη ότι το σπίτι τους μπορεί να διατηρηθεί ασφαλές.

Το Acti9 Active είναι μια συμπαγής συσκευή σιδηροτροχιάς 36 mm που συνδέεται ασύρματα με την πύλη δικτύου, καθιστώντας εύκολη την εγκατάσταση και τη λειτουργία της. Οι ειδοποιήσεις και οι υπενθυμίσεις είναι ορατές μέσω του Wiser Ecosystem για σπίτια (ή μέσω του λογισμικού παρακολούθησης ισχύος σε κτίρια), εξαλείφοντας την ανάγκη για ειδικές διεπαφές παρακολούθησης. Η συσκευή δεν χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό για συνδεσιμότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νέα ή ανακατασκευασμένα κτίρια, προσφέροντας ενεργή ασφάλεια.

«Με αυξανόμενες ψηφιακές συνήθειες, τα σπίτια διαθέτουν περισσότερες εγκατεστημένες ηλεκτρικές συσκευές, δημιουργώντας υψηλότερα ηλεκτρικά φορτία από ποτέ. Έτσι, η ανάγκη για περισσότερη προσοχή και πρόληψη για πιθανούς κινδύνους και σφάλματα, γίνεται όλο και μεγαλύτερη, ώστε να  διατηρείται το σπίτι σας ασφαλές. Με το Acti9 Active και το νέο Wiser Energy Center, ενθαρρύνουμε τους ιδιοκτήτες σπιτιών να προβλέψουν και να μετριάσουν προληπτικά τα προβλήματα ηλεκτρικής ασφάλειας, διασφαλίζοντας τη φυσική ασφάλεια και την ηρεμία που κάθε κάτοικος θα περίμενε να βιώσει στην άνεση του σπιτιού του», δήλωσε ο Manish Pant, Executive Vice-President, Home and Distribution Division, της Schneider Electric.

Το Acti9 Active ως μέρος του συστήματος Wiser Energy Center, θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία και την Ισπανία φέτος και σύντομα σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Exit mobile version